Rudolf Gas se vrača na slovensko sceno s skladbo Del neba

17. 2. 2015

Rudolf Gas se po sedmih letih vrača na samostojno pot na slovenski glasbeni sceni. Za prvi single s prihajajočega novega albuma, je izbral skladbo Del neba, ki jo lahko »vidite in slišite« tudi na tej strani, saj je zanjo pripravil prav poseben spletni videospot.

Glasbo za pesem Del neba je spisal Rudolf sam, za tekst je poskrbela Eva Leskovšek, poleg Rudolfovega glasbenega dela pa je na basu zaigral Jani Hace, za klavir je poskrbel Aleš Ogrin, na saksofonu pa je bil Tadej Drobne. Skladbo so posneli v GAS studios, za miks je poskrbel Sare Havliček, producent je bil Rudolf Gas sam, mastering pa je delo Gregorja Zemljiča.

Rudolf je tudi dobitnik Zlatega petelina z zasedbo k.u.t. Gas, s katero je izdal albuma Erotika in Fashion, nato pa je glasbeno pot nadaljeval samostojno. Že prvi single Playboy (2001) ga je uspešno ponesel na slovenske radijske valove, sledila pa sta tudi izjemno odmevni singel Lahko me ljubiš (2005), s katerim je napovedal album RG Style, in leta 2008 skladba Men je fajn.

Od leta 2009 pa se je posvetil povsem drugačni glasbeni karieri, kot vodja big banda Orkestra slovenske vojske, s katerim so – med številnimi drugimi nastopi in projekti - organizirali dobrodelni koncert v povezavi z DPM Lj »Omogočimo otrokom družinske počitnice«, lani pa je z njimi ustvaril, organiziral in izpeljal tudi izobraževalno turnejo "Retrospektiva zabavne glasbe skozi prejšnje stoletje" s 30 koncerti po osnovnih in srednjih šolah, ki jo je videlo okoli 10.000 otrok, bila pa je povsem zastonj za vse.

O »svojem kosu neba«, po katerem je segal ves čas svoje kariere in življenja, je Rudolf Gas še povedal: »Nebo je neštetokrat opevano, ker predstavlja neskončnost, lepoto, mir, svobodo. Kot miroljubni bojevnik sežem v nebo po ta občutek, najdem zopet sanje, kjer letim po vseh še neodkritih poteh. Po glavni cesti, s tokom reke in ne nazaj. In kaj na koncu šteje? Občutek in zavest, da sem naredil vse  - "jaz vse sem dal", da sem ujel »ta svoj del neba«.